Total Pageviews

Monday, May 18, 2020

MAYIS AYI ETKİNLİĞİ MANGALA VE ÖĞRENCİ WEBİNARI / WE LEARNED MANCALA GAME AND DID STUDENT WEBİNAR IN MAY

Mayıs ayında proje etkinliklerimize devam ettik. Öğrencilerimiz evlerine aileleri ile mangala tasarlamayı ve oynamayı öğrendiler. !

We continued our project activities in May. our students learned to desing and play mancala game with their families.









Ayrıca bu ay içerisinde öğrenci webinarımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz proje ortağı olan diğer çocuklarla tanıştı ve çalışmalarını paylaştı.  

We also held our student webinar this month. Our students met other project partners and shared their work.



Monday, May 11, 2020

Mayıs Ayı Etkinliği: MANGALA

        Projemizde, Mayıs ayında çocuklarımızla okulda gerçekleştireceğimiz Mangala Oyunu Etkinliğini,  öğrencilerimiz Covıd-19 Salgını nedeniyle evlerinde aileleriyle çeşitli materyaller kullanarak hazırladı, öğrendi, oynadı ve eğlendi...




Sunday, May 3, 2020

Cengiz Topel İlkokulu Tangram Çalışmaları







Mart ve Nisan Ayı Çalışmaları/ March and April Activities

2020 Mart ayının ortasında ülkemizde başlayan Covid-19 Salgını nedeniyle okullar tatil edildi. Mart Ayının sonuna geldiğimizde uzun süre evde kalmak, arkadaşları ve diğer aile üyeleri ile sosyalleşememek, okula gidememek öğrencilerimizi fazlasıyla üzüyordu. Biz de çocukların okula olan bağlılıklarının olumsuz etkilenmemesi ve evde geçiridikleri zamanı verimli kılmak adına proje ekibimizle birlikte projeye online olarak devam etme kararı aldık. Mart ayının sonunda evlerinde aileleri ile birlikte Sudoku oyununu tasarlamayı ve oynamayı öğrendiler. Daha sonra Nisan Ayında Tangram çalışmaları yaptılar.

Schools were vacationed due to the Covid-19 Outbreak that started in our country in the middle of March 2020. When we arrived at the end of March, it was very sad for our students to stay at home for a long time, not to be able to socialize with friends and other family members, to go to school. We decided to continue the project online with our project team in order to ensure that the children's loyalty to school is not affected negatively and to make their time at home productive. At the end of March, they learned to design and play the Sudoku game with their families at home. Later, they did Tangram works in April.








Saturday, May 2, 2020

Mangala




Nisan Ayı Aktivitesi/ April Activities

Ülkemizde Mart ayı ortasında başlayan Covid-19 salgını nedeniyle okullar kapandı. Nisan ayına geldiğimizde öğrencilerimizin evde geçirdikleri zamanın kaliteli olması gerektiği gerçeği daha çok önem kazandı. Proje ortaklarımızla görüşüp online olarak devam etme kararı aldık ve öğrencilerimizi yaşadıkları bu zorlu süreçte yalnız bırakmadık. Tangram oyununu anlatan bir video çektik ve ailelerine gönderdik. Evlerinde karton ve kağıtlardan tangram tasarlayıp oynadılar.

Schools closed in our country due to the Covid-19 outbreak, which started in mid-March. When we came to April, the fact that the time our students spent at home should be of high quality gained more importance. We decided to meet with our project partners and continue online, and did not leave our students alone during this challenging process. We made a video about the Tangram game and sent it to their families. They designed and played tangrams of cardboard and paper in their homes.


Mart Ayı Aktivitesi/ March Activities

Learn Play And Teach Make Your Mind Rich isimli projemizin mart ayı etkinliği olarak öğrencilerimize sudoku oyununu öğrettik. Öğrencilerimiz basit şekiller ve resimlerle nasıl sudoku tasarlayabileceklerini ve aileleriyle nasıl oynayabileceklerini öğrendiler.

As the March event of our project named Learn Play And Teach Make Your Mind Rich, we taught our students sudoku game. Our students learned how to design sudoku with simple shapes and pictures and how to play with their families.



Our Project Team/Proje Ekibimiz